TRANSIT Infodagen ‘Wat na het secundair?’ van start in Turnhout

TRANSIT les in KAVKA

Al 1500 laatstejaarsleerlingen ingeschreven voor de infolessen over werk zoeken, arbeidsrecht en sociale zekerheid.

Op welke ondersteuning heb ik recht als werkzoekende? Wat houdt de regeling rond jeugdvakantie in? Bij welke instanties kan ik terecht voor mijn werkloosheidsuitkering? Het is informatie waar jongeren op een bepaald moment in hun loopbaan naar op zoek moeten.

TRANSIT – een samenwerking tussen de provincie Antwerpen, VDAB en de drie grote vakbonden – maakt leerlingen wegwijs in het kluwen van de sociale zekerheid en het arbeidsrecht. Waar moet je rekening mee houden bij het maken van een doordachte studiekeuze, de do’s en dont’s bij solliciteren: TRANSIT-lesgevers leggen het allemaal uit. Arbeid is een beweeglijk thema met een voortdurend veranderende wetgeving. Voor scholen is het niet makkelijk om dit op de voet te blijven volgen. TRANSIT zelf beroept zich op partner-experten uit de sector om de info bondig en transparant tot in de klassen te brengen. Hoe het concreet werkt? Leerkrachten schrijven hun klassen in voor een halve dag met 3 interactieve lessen van 50 minuten. Een succesformule die werd uitgebreid met een online versie van 2 lesuren.

Na Turnhout doet het TRANSIT team ook de steden Herentals, Geel, Heist-op-den-berg, Mechelen, Lier en Antwerpen aan. De organisatoren hopen net als vorige jaren weer een 4000-tal laatstejaarsstudenten uit de provincie Antwerpen te bereiken. TRANSIT Infodagen ‘Wat na het secundair?’ is een initiatief van de provincie Antwerpen, Stad Antwerpen, VDAB, ABVV, ACV en ACLVB.

Wanneer:
Van 2/2 tot en met 1/6 op verschillende plaatsen in de provincie en online.

Deelnemen is gratis, leerkrachten kunnen hun klassen nog steeds inschrijven via www.transit-antwerpen.be


Waar:
Geel, De Bogaard, Diestseweg 135
Lier, De Kwekerij, Berlaarsestraat 31
Herentals, t Hofke, Grote Markt 41
Antwerpen, Kavka, Oudaan 14
Mechelen, Sted. Conservatorium, Melaan 3/5
Turnhout, VDAB, Spoorwegstraat 7

Voor beschikbare data: check www.transit-antwerpen.be

Meer info:
Kathleen Art
TRANSIT communicatie
T 03 240 68 37 – M 0476 214 618
E kathleen.art@pomantwerpen.be