Hoe ziet een TRANSITdag eruit?

Op een TRANSIT-dag krijgen jongeren in hun (voor)laatste jaar van het secundair onderwijs informatie over wat hen te wachten staat op de arbeidsmarkt. We focussen hierbij zowel op jongeren die na het secundair onderwijs gaan werken én op jongeren die nog willen gaan verder studeren.

TRANSIT is een unieke samenwerking tussen de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen, stad Turnhout, VDAB, ACV, ABVV en ACLVB. Dankzij de TRANSIT infodagen betreden meer dan 4 000 jongeren ieder jaar goed geïnformeerd de arbeidsmarkt of maken een doordachte studiekeuze.

Wat komt er aan bod?

  • Tips en tricks om te solliciteren
  • Mijn Loopbaan van VDAB gebruiken
  • Wat moet er in orde gebracht worden na het afstuderen?
  • De rechten van (beginnende) werknemers
  • De werking van ons sociale zekerheidstelsel

Hoe ziet zo’n dag eruit?

Een TRANSIT infodag is in feite slechts een halve dag en bestaat uit meerdere onderdelen. VDAB geeft interactieve sessies over solliciteren en het gebruik van Mijn Loopbaan, terwijl de vakbonden hun expertise delen over arbeidsrecht en sociale zekerheid.

Een TRANSIT infodag bestaat uit 3 x 50 minuten  interactieve lessen met elk maximum 25 leerlingen. Dit om de interactie en de betrokkenheid zo optimaal mogelijk te kunnen garanderen. Er wordt met opdrachten, een quiz en cases in kleine groepen gewerkt.

Lesgevers van dienst zijn onze gemotiveerde jongerenexperten van de 3 vakbonden alsook de loopbaan- en jongerenbegeleiders van de VDAB.

(!)​ ​Al​ ​deze​ ​informatie​ ​wordt aan de ​leerlingen later​ ​in​ ​het hoger​ ​onderwijs​ ​noch​ ​aan de universiteit  aangeboden.​ ​Dit​ ​is​ ​een​ ​unieke​ ​kans​ ​tot​ ​een​ ​sterke​ ​aanvulling​ ​van​ ​uw​ ​lesprogramma’s.

Programma 

Voor een dagdeel in de voormiddag (VM):
09u00 – 9u50 eerste les
09u50 – 10u05 pauze
10u05 – 10u55 tweede les
10u55 – 11u10 pauze
11u10 – 12u00 derde les

Voor een dagdeel in de namiddag (NM):
13u00 – 13u50 eerste les
13u50 – 14u05 pauze
14u05 – 14u55 tweede les
14u55 – 15u10 pauze
15u10 – 16u00 derde les

Vragen? Contacteer ons via transitantwerpen@gmail.com

We reageren ook zo snel we kunnen op een vraag op Facebook Messenger via onze TRANSIT FB page: https://www.facebook.com/transitschoolverlaters